Les més visitades

11.22.2012

Manifest d'adhesió del 5N


 En suport a la vaga de fam de treballadors de Telefònica


Des del dilluns 5 de novembre, cinc treballadors de Telefònica estan en vaga de fam per la readmissió d’un d’ells, acomiadat en ser considerat “no rentable” per tenir baixes mèdiques justificades.
Després de més de tres setmanes en vaga de fam la salut d’aquest companys està greument afectada. Un d’ells ja hagut d’abandonar la vaga per decisió mèdica.
L’acomiadament va ser sentenciat, primer nul i, després, improcedent. Aquest improcedent permetia a Telefònica acomiadar el treballador amb una indemnització o bé readmetre’l. Telefònica va optar per l’acomiadament.
Així estan les lleis: una persona que ha estat declarada innocent pot ser acomiadada. Amb la vergonyosa circumstància, a més, que la pròpia sentència declara que Telefònica ha pretès aplicar una llei amb caràcter retroactiu, vulnerant així l’art. 9.3. de la Constitució.
La llei, que empara i obliga a tots els ciutadans i ciutadanes, no traspassa el mur de las empreses.
És en una situació de crisi aguda quan les injustícies es tornen més insuportables (acomiadaments, desnonaments, estafes bancàries…) i quan es manifesta en tota la seva cruesa el poder abusiu de les grans empreses.
Per això, les organitzacions signants ens comprometem, en la mesura de les nostres possibilitats, a la mediació, la negociació, la lluita per aconseguir els canvis legislatius necessaris perquè:


1º) Telefònica readmeti als acomiadats per baixes per malaltia justificades, com és el cas d’en Marcos.
2º) Cap treballador ni treballadora amb baixes mèdiques justificades pugui ser acomiadat/da.
3º) En el cas d’un acomiadament improcedent, que sigui el treballador o treballadora qui tingui la facultat d’optar entre la indemnització i la readmissió.


Barcelona, 27 de noviembre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada