Les més visitades

2.21.2014

DONEM LA RESPOSTA QUE ES MEREIX EL MOBILE WORLD CONGRESS 2014

Del 24 al 27 de febrer la ciutat de Barcelona serà un any més la seu del Mobile World Congress (MWC), una fira clau per al sector de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC).

Multinacionals del sector enviaran a aquesta fira a executius i investigadors amb passis que van des de 749€ fins a 4.990€ per impulsar els canvis tecnològics que faran augmentar els seus beneficis al capitalisme en la societat de la informació. Però els seus beneficis i la seva riquesa no es basen en la innovació tecnològica, sinó en un model productiu capaç d'abaratir al màxim els costos laborals mitjançant la precarització del treball. Empreses com Telefónica que ha destruït 50.000 llocs de feina digna des del 1996 per substituir-la per cadenes de subcontractació; com HP o Capgemini els i les treballadores de les quals viuen amb la constant amenaça de perdre la feina, competeixen no només per innovar, sinó que sobretot competeixen en destruir ocupació digna i erigir el seu imperi sobre el treball precari de les treballadores.

La Generalitat i l’Ajuntament asseguren que “hem d'estar orgullosos” d'acollir un esdeveniment tan important. Un esdeveniment que ocultarà al món, que molt a prop d'on es reuniran inversors i executius amb salaris milionaris, malviuen en el CIE de Zona Franca persones tancades per haver nascut on no tocava i haver volgut perseguir el somni que mostra la societat de la informació que creen les empreses que estaran al MWC.

Un esdeveniment en el qual molts dels seus participants (els treballadors que van aixecar i desmuntaran la infraestructura, el personal dels estands publicitaris...) no tindran papers, treballaran sense contracte, cobraran una misèria ...

Un esdeveniment que deixarà 340 milions d'euros a l'àrea de Barcelona, que beneficiaran el sector turístic, hoteler i la prostitució. La fira també mostra el caràcter patriarcal d'aquest sistema, ja que precisa de moltes dones durant aquests dies, però no perquè participin en el Congrés, sinó perquè satisfacin les demandes de serveis sexuals dels executius que visitaran el MWC, tal com publicava La Vanguardia el 1/02/2014.

Un esdeveniment pel qual el transport públic és clau, per això l'ATM ha facilitat 48000 targetes de transport al Congrés, que encara no està clar qui acabarà pagant. En canvi, les autoritats no es preocupen de potenciar el transport públic retirant la pujada del transport del 2014, tal com demana unitàriament la FAVB i tots els sindicats amb la Plataforma Stop Pujades, per facilitar també que les persones aturades puguin buscar feina sense haver de pagar tarifes abusives pel transport.

Hem de deixar clar que, en aquesta societat que ens està tocant viure, es volen riure de la població fent ostentació de les seves riqueses i no ho hem de permetre quan la crua realitat ens diu que hi han ERO’s, desnonaments, gent vivint a la pobresa i l’exclusió social, companys i companyes sense papers, especulació, corrupció.

El MWC, en definitiva, és un mirall ostentós del capitalisme a la globalització, que vol mostrar al món només la part que enlluerna les consciències i oculta la realitat de misèria, desigualtat i injustícia sobre la qual es construeix la riquesa de les grans multinacionals.

És la nostra responsabilitat mostrar la part que les multinacionals de les noves tecnologies i les comunicacions intenten ocultar. Mostrar la realitat de les vides de les persones que treballen dia a dia perquè funcioni aquest sistema.

Pel tancament dels CIE, pels papers i la igualtat per a tothom. Per les empreses en lluita, pel dret a l'avortament, pel dret a ser mare i que no t'acomiadin (Orange), pel dret a un habitatge digne, per uns transports públics i gratuïts, per una educació pública, laica i de qualitat, per una sanitat universal i gratuïta, per unes pensions dignes, per una Renda Garantida de Ciutadania, pels drets de les persones aturades: treball o prestació, per combatre la pobresa energètica, contra la precarització de les vides de les treballadores de l'administració per aconseguir que els bancs no siguin els propietaris de les nostres vides, per un repartiment de la riquesa i per sobre de tot perquè hem de denunciar públicament que les nostres vides no son a les seves mans, cridem a la mobilització de tota la població durant el dies 24 al 27 de febrer, dates en que serà el MWC.

Els moviments, organitzacions socials i sindicals que donem suport a aquest manifest cridem a la concentració que es farà el dia 24 de febrer que es farà a les portes del Mobile World Congress de 10 a 13h. Contarem amb la presència de representants de diferents lluites i organitzacions, es realitzarà un esmorzar solidari, i el que es reculli serà per a la caixa de resistència de Panrico, que hi seran presents.

Convoquem a tots els mitjans a una roda de premsa a les 12h.

Signem aquest manifest:

Arran Poble Sec
Assemblea 15M Sants Les Corts
Assemblea de Física i Química de UB Diagonal
Assemblea de Transports i Telecomunicacions d'EUiA
Assemblea del Poble Sec
Associació 500x20
Bombers Indignats
Col·lectius i associacions de Nou Barris
Comitè de suport de Panrico
Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya
Coordinadora Informàtica CGT
Coordinadora Obrera Sindical (COS)
CUP
En Construcció
En Lluita
Estudiants En Lluita
Grupo de Apoyo Acción Social CGT (GAAS)
Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)
Papers per a tothom
Plataforma Marcos Readmissió – Marea Blava
Plataforma Stop Pujades
Procés Constituent
Rereguarda
Revolta Global – Esquerra Anticapitalista
Sindicat de Comissions de Base (CO.BAS)
Xarxa Roja

4 comentaris: