Les més visitades

11.21.2012

Sant Andreu, Acció simbòlica de solidaritat amb els treballadors de Telefònica en vaga de fam

El passat dimarts 20 de novembre, l'Assemblea Sant Andreu Indignat va decidir realitzar una acció simbòlica de solidaritat. L'acció anava dirigida a visibilitzar i, alhora, denunciar la situació en què es troben sis treballadors de Telefònica.

Tots sis van començar una vaga de fam el passat 5 de novembre en solidaritat amb un d'ells, en Marcos, acomiadat de manera improcedent,  per acumulació de baixes mèdiques certificades per la Seguretat Social.

Així, per denunciar que aquestes sis persones portaven 16 dies -avui ja 17- en vaga de fam, una desena de persones van voler que el poble se n'assabentés. A ambdues persianes de la botiga Movistar situada a la cèntrica Pl. Comerç, de Sant Andreu, hi van enganxar cartells explicant la vaga de fam, denunciant Telefònica i exigint-ne la readmissió, així com ampolles buides d'aigua, símbol de la vaga de fam. A les ampolles hi van enganxar missatges de solidaritat i recolzament. També es van penjar cartells i moltes més ampolles a l'arbre de davant de la botiga.

Mentre es realitzava l'acció, diverses veïnes van preguntar pel motiu d'aquesta. Les 'solidàries indignades' van explicar-los-hi, tot remarcant que l'any que en Marcos va ser acomiadat il·legalment, Movistar havia obtingut milions d'euros de benefici. No debades, avui al migdia romanien encara totes les ampolles i cartells enganxats.

La mateixa Assemblea convoca per a dimarts vinent, dia 27 a les 19:00, al CSO La Gordíssima per tal de realitzar una nova acció de solidaritat. Així mateix, fa una crida perquè la gent porti, cada dia, a cada botiga, una ampolla d'aigua buida tot recordant a treballadores i clients la situació de lluita en què es troben aquests sis treballadors en lluita per la nostra dignitat. 
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada