Les més visitades

12.10.2012

Col·laborem amb la Marato de TV3


A la MaratóTV3, recerca contra el Càncer sí, però polítiques laborals cancerígenes NO
La Plataforma Marcos-Readmissió contra els acomiadaments a Telefónica-Movistar convoca la societat catalana el proper diumenge a participar a la Marató d’una manera crítica. La Plataforma, conformada per Co.bas, En Construcció, Sí, Soy Rentable, i treballadors i treballadores sense afiliació, considera que Telefónica-Movistar no té autoritat moral per participar en una Marató destinada a lluitar contra el càncer, donat que acomiada per malaltia.

El 4 de febrer 2011, el mateix mes que repartia dividends rècord entre els seus accionistes, la direcció de Telefónica va decidir acomiadar a dues persones per haver estat de baixa mèdica justificada poc més de 20 dies en un any. A la carta de rescissió de contracte, l’empresa els deia textualment: “que no eren rendibles”, després de més de 20 anys de servei.

Telefònica va jugar amb la vida d'aquestes dugues persones malaltes per aconseguir objectius empresarials, com ara la firma d’un ERO de més de 6000 persones. La lluita contra aquesta injustícia es va portar als tribunals i els judicis van sortir favorables a les persones acomiadades. Tanmateix, les lleis deixen llibertat a l’empresa a decidir sobre la readmissió i Telefònica es va negar a ser conseqüent amb la sentència del jutge i es va negar a la petició de la seva plantilla, que demanava solidàriament la readmissió dels companys acomiadats injustament.

Una de les persones va renunciar a lluitar, l’altra, Marcos, encara lluita contra aquesta injustícia. El 5 de novembre de 2012, davant la postura inhumana de l’empresa i esgotades totes les vies de diàleg i acció col·lectiva, 5 companys d’en Marcos es van posar en vaga de fam. Van abandonar-la als 23 dies seguint les recomanacions mèdiques, que alertaven sobre el gran perill que corria la salut dels vaguistes. Durant aquest període, Telefònica ha ignorat els seus treballadors en vaga de fam, disposats a posar en perill la seva salut per lluitar per la injustícia comesa contra un company.
Els fets han demostrat la falta d’ètica i humanitat dels directius de Telefònica i, per tant, demanem al poble català que ens ajudi a desemmascarar-los en un espai de màxima audiència com és la Marató. Animem a la ciutadania a que durant la Marató i especialment quan aparegui el o la representant de Telefónica (es preveu que cap a les 21:30), enviïn SMS al 27033. El preu del missatge és de 1,45 euros (IVA inclòs) i una part dels beneficis dels SMS rebuts es destinaran a impulsar la recerca sobre el càncer a Catalunya.
Plataforma Marcos-Readmissió contra els acomiadaments a Telefónica-Movistar

2 comentaris: