Les més visitades

1.08.2013

La Carme i en Marcos a la tele italiana




La situació actual a Catalunya ha estat el tema escollit pels periodistes de Piazza Pulita, programa de la Sette, canal de la televisió italiana. El reportatge, titulat La Catalogna, recull, amb un italià comprensible, diferents protestes contra la crisi a Catalunya.
Es tracten temes tan diferents com les protestes dels farmacèutics pels impagaments de la Generalitat, com la vaga de medicaments de la Carme, la vaga de fam dels treballadors de Telefónica: Marcos (entrevistat al reportatge), Josep, Carles, Laurentino i Alberto. Finalment tanquen el reportatge parlant del creixent independentisme amb els municipis que es declaren insubmisos fiscals amb el govern espanyol.

La Carme i en MarcosEl reportatge és curt i barreja protestes molt diferents, per l’assumpte, el calibre i la necessitat. Per una banda, és clar que arriba a confondre l’espectador barrejant manifestacions independentistes amb lluites com vagues de fam o de medicaments. I per altra banda, sempre veiem les conseqüències de la crisi però ni rastre de les causes, com si d’una tempesta caiguda del cel es tractés. A part de víctimes, també existeixen lleis, noms, polítics, sigles, empreses que se’n beneficien, tots ells culpables! Això no és una crisi, és capitalisme salvatge!
També hem de dir que el canal italià ha dedicat més temps al Marcos i la Carme que el que han dedicat TV3 i TVE, tots ells mitjans públics que giren l’esquena al poble que els dóna de menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada