Les més visitades

4.03.2013

Campanya per la retirada de 5 multes a l’Associació Talia Olympia del Paral·lel per organitzar un concert solidari amb vaguistes de fam de Telefònica.

La tarda del 25 de febrer, primer dia del Congrés de Telefonia Mòbil a Barcelona, des de les 20:00 fins les 21 :15,  els veïns del Paral·lel al  carrer Marquès de Campo Sagrado  vam improvisar l’organització d’un mini concert a la vorera amb la finalitat d’ alegrar la situació dels treballadors i com a mostra de solidaritat davant una postura ètica humana i també des de l’òptica de que el Paral·lel cultural que ara es reivindica, és de tots, especialment dels obrers.

De fet era el segon concert que s’organitzava d’aquestes característiques. En l’anterior on van tocar el grups de Jazz Vell Combo i de Rap Lágrimas de Sangre i Sant Anthony Family vam demanar permís i en aquest segon per problemes organitzatius va haver un problema de comunicació i no es va poder fer.

Quan van arribar els 5 cotxes patrulla i les dues motos de la Guardia Urbana, mancaven 10 minuts per a que finalitzés l’actuació de Rock del grup del barri The Hitbacks. Es va pactar amb la G.U. que el concert acabaria sobre les 21 :15. Quan Fractal musicava un poema de Miguel Hernández a 5 minuts del punt final sense gaires explicacions un caporal va lliurar les 5 denúncies. La situació recordava el viscut en el franquisme.

Com entitat ens hem adreçat al Regidor d’Ensenyament i Regidor del Districte de l’Eixample, Sr Gerard Ardanuy, demanant-li que arxivi les 5 denúncies i que iniciem un camí de bones pràctiques donat que primer “La Música no és soroll que l’Ordenança del Civisme dona molt de marge per a pactes entre l’associacionisme i tercer que no hi ha cap dany a reparar. No se’ns pot tractar com a delinqüents o com a gent que es pixa o fa el “botellón” al carrer. I per últim ens preguntem que hi ha del “policia de barri”. Hem posat el tema també en mans de la Síndica de Greuges (la seva seu es veïna) i n’hem trobat la comprensió de totes les entitats del barri, començant per l’AVV de Sant Antoni.  Hi ha estupefacció per la desproporció de l’ús de la força uniformada i administrativa.

Iniciem una campanya de suport per aconseguir que com en altres oportunitats a Barcelona i altres ciutats de l’Estat Espanyol les denúncies siguin arxivades. Són tants els contactes municipals que tenim amb el tema del Paral·lel... El propi Ajuntament de Barcelona via Urbanisme ens demana organitzar concerts a unes futuribles placetes... Participem a les Festes del Paral·lel i Majors de Sant Antoni i en 6 anys portem més de 100 activitats organitzades.

Assumim els nostres compromisos d’organització de concerts per aquesta primavera-estiu com el concert del 21 d’abril a la Plaça Bella Dorita o els vermuths de Jazz i Humor de El Molino que s’inicia el 28 d’abril, però no descartem l’any vinent desaparèixer com associació, una mena d’autoimmolació simbòlica.

Esperem que “el buen rollito” triomfi davant del mal rotllo. Nosaltres cerquem un pacte, però sembla que aquesta NO és l’opció de l’equip d’en Trias, Ardanuy, Vives... “La música no es soroll” i els bars han de poder organitzar concerts sense llicència en horaris de conciliació veïnal com al Regne Unit. Si estem pel Paral·lel hem de recuperar els històrics nius d’art i el propi carrer.


 Associació Talia Olympia del Paral·lel de BCN.  30 de març 2013

1 comentari:

  1. Anònim12:35

    Teniu rao "la música no es soroll"

    http://www.youtube.com/playlist?list=PLzBRTBee-mhdVCul-mB5eUnQbzEchOXce

    ResponElimina