Les més visitades

3.02.2013

Centenars de persones marxen contra l’atur des del Baix Llobregat fins al Parlament de Catalunya La mobilització ha sortit de Sant Vicenç dels Horts per acabar a la cambra, a la recerca d'un compromís perquè es garanteixin inversions públiques que serveixin per crear ocupació. Al Principat hi ha prop de 700.000 aturats registrats

Sense títol
Text i foto: Marc Font

Maxi Calero, portaveu de l’Assemblea d’Aturats de Sant Vicenç, ha explicat en declaracions a El Triangle que la mobilització significa que, finalment, les persones sense feina “s’estan organitzant i estan completant el cercle de lluites que han iniciat abans altres col·lectius, com l’educatiu, el sanitari o els serveis socials”. Pel que fa a les reivindicacions, el col·lectiu d’aturats reclama inversions a l’administració que serveixin “per crear ocupació” i no pas injeccions de carretades de milions per salvar entitats financeres, en gran part responsables de l’actual crisi. D’altres integrants de l’Assemblea advoquen també perquè la jornada laboral es redueixi i passi de tenir 35 o 40 hores setmanals a 30, de manera que el treball quedi més repartit i més persones puguin accedir a una feina.

Després de reunir-se prèviament amb diputats d’ERC, PSC i ICV-EUiA, i a l’espera de fer-ho també amb representants de la CUP, els aturats pretenen que el Parlament tiri endavant alguna iniciativa que garanteixi la inversió en ocupació a comarques com el Baix Llobregat i a la resta de zones del país amb elevats índexs de desocupació. En el manifest que convocava la marxa, el col·lectiu denuncia que mentre que al novembre el 70% de les persones registrades a l’atur –que només al Principat són gairebé 700.000- hauran esgotat les prestacions per desocupació i altres subsidis, “una minoria de grans empresaris, multinacionals i banquers s'enriqueixen encara més augmentant la desigualtat”. En aquest sentit, lamenten el que consideren una “aliança” entre els “rics, els grans defraudadors i els governs corruptes”, que apliquen “servilment les polítiques d’austeritat dictades per la Troica (Comissió Europea, Banc Central Europeu i Fons Monetari Internacional).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada