Les més visitades

3.04.2013

«Volem una política d’ocupació justa i no pagaments de favors a presumptes delinqüents»


RUBÉN ESCOBAR | 01/03/2013
La segona vaga de fam de treballadors de Telefònica finalitza coincidint amb l’últim dia de la Mobile World Congress de Barcelona 

Les vaguistes de Telefónica saluden al pas de la manifestació estudiantil d'ahir a Barcelona   JORDI BORRÀS
Les vaguistes de Telefónica saluden al pas de la 
manifestació estudiantil d'ahir a Barcelona 
JORDI BORRÀS


«La sensació de fam la tinc des del primer dia». D’aquesta manera Carlos G. resumeix el seu estat després de sis dies de vaga de fam. En total, són quinze els treballadors de Telefònica de Catalunya que van començar la vaga el passat dissabte 23 de febrer. Entre ells hi havia companys del País Basc, de València, treballadors de Contratas i també de l’empresa TMB d’autobusos. Aigua i sobres de sèrum han estat els únics aliments que els vaguistes han ingerit durant els sis dies. Aquesta és la segona vaga de treballadors de Telefònica a Barcelona, que ha coincidit amb el final de la Mobile World Congress, i que es suma a la que cinc treballadors van protagonitzar el passat novembre i que va durar 23 dies. El motiu principal d’aquesta segona vaga, el mateix: la readmissió de Marcos, acomiadat de manera improcedent per baixa mèdica. «Volem que no s’acomiadi a ningú per malaltia i que es derogui l’article 52 de la reforma laboral que empara tot això», afirma Carlos.
La vaga de fam, com l’anterior, ha tingut lloc a la seu del Comitè d’Empresa de Telefònica de Barcelona, situada al carrer de Marqués de Campo Sagrado. Durant la setmana els treballadors han convocat diferents accions a plaça Catalunya i davant la Mobile World Congress. «Quan estàs fent concentracions davant les botigues o la Mobile, les cames no et responen», recorda Carlos, explicant les debilitats físiques i psicològiques contra les que han hagut de lluitar. A partir d’ara, els treballadors intentaran estendre el conflicte a Madrid i buscar suports parlamentaris al Congrés. «El que volem és veure si CCOO i UGT es posen realment de part dels treballadors», concreta Carlos. Els vaguistes es van reunir amb diputats d’ERC, ICV-EUiA, CUP i PSC i amb Quim Faura, director general de Telefònica Catalunya, i degut la manca d’èxit en les negociacions per la reinserció laboral de Marcos i la millora de les polítiques d’ocupació de l’empresa, van iniciar les protestes.
El paper de José Maria Aznar i Rodrigo Rato en la privatització
Telefònica es va privatitzar durant la primera legislatura del Partit Popular amb José Maria Aznar com a president del Govern, executiu del qual Rodrigo Rato n’era aleshores el vicepresident. Precisament, l’home que va portar a Bankia a la intervenció, va ser contractat com a conseller assessor de Telefònica per a Europa i Llationamèrica el passat mes de gener. «Només s’ha de veure els contractes que ha fet Telefònica últimament: Zaplana, Urdangarín i Rato», ironitza Carlos.
El hashtag #MovistarNóosAvergüenzaUnRato per la readmissió de Marcos s’ha convertit en trending topic a Twitter a Barcelona i a tot l’Estat. Segons dades del 2012, Telefònica va tenir uns beneficis de 3.928 milions el darrer any. «Telefònica ha tingut beneficis any rere any, però tot i això ha destruït llocs de treball», explica el vaguista, que ha perdut gairebé quatre quilos. Com explica, l’empresa ha destruït llocs de treball a través d’ERO i «vol precaritzar el treball», ja sigui amb externalitzacions o creant la figura del becari, segons Carlos, «una altra manera d’explotació i d’esclavitud laboral».
Durant la tarda es tenia previst prendre un brou a Plaça Espanya per posar punt i coma a la segona vaga de fam. Personalment, en Carlos vol deixar clar que no estan en contra de l’empresa, que pensa que ha de tenir un paper important de cara la societat, sinó de la direcció. «Volem una política d’ocupació justa i no pagaments de favors a presumptes delinqüents», remarca.

http://directa.cat/noticia/%C2%ABvolem-una-politica-d%E2%80%99ocupacio-justa-no-pagaments-favors-presumptes-delinquents%C2%BB 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada