Les més visitades

11.30.2012

Les victòries i les lliçons de la vaga de fam dels treballadors de Telefònica, reflexions anònimes


-Trencar el cercle mediàtic, el cas del Marcos és conegut arreu i ha traspassat l’àmbit dels moviments socials per arribar al conjunt de la societat. Abans de la vaga de fam, el cas del Marcos, era un entre d’altres mil conflictes laborals. Mostra d’això es la quantitat de polítics, fins hi tot en campanya electoral, que han acudit a visitar els vaguistes, els líders dels sindicats majoritaris s’han vist obligats a anar a donar suport a la vaga de fam, malgrat que aquesta no era aprovada per les seves seccions a l’empresa.

-Aconseguir la unió entre moviments socials i lluites laborals. La vaga de fam ha aconseguit recuperar un vincle que s’havia trencat des de feia massa temps, entre centres de treball i carrer. Ha reforçat la nova onada de lluites, i ha obert la porta a un incipient “15M” dins del mon laboral, replantejant les velles formes d’acció sindical i provant-ne de noves.

-Els sindicats majoritaris no son imprescindibles. La dependència dels sindicats majoritaris alhora d’afrontar conflictes ha quedat superada, i s’ha aconseguit desbordar les formes clàssiques de l’acció política-sindical al lloc de treball, vinculant carrer i sindicalisme com a forma de lluita.

-L’acumulació de forces que ha suposat aquestes tres setmanes serà un capital que es posarà en valor en futures mobilitzacions, siguin de Telefònica o no. L’identificació amb la lluita de la plantilla de Telefònica per part de col·lectius com la PAH, els Iaioflautes, les assemblees del 15M i múltiples nuclis locals fa que ara mateix la lluita dels treballadors de Telefònica sigui referencial en aquest cicle d’acció política i pugui ser agafada com exemple per d’altres conflictes.

-Atacar a les multinacionals on més els hi fa mal (la imatge). La vaga de fam ens ha ensenyat que desmuntar la imatge de Telefònica és el que més fruits pot donar, cal una interpel·lació directe amb l’empresa des de múltiples llocs, els centres de treball, el carrer, les botigues, les trucades, les xarxes socials,…

-La mobilització de nou d’una plantilla. La imatge que s’ha començat a transmetre és que la plantilla de Telefònica ha començat a engegar, les concentracions als centres, les Flash Mob's, la plataforma “Si, soy rentable”, ajuden a visualitzar que la lluita que s’esta tirant endavant no és la de 5 persones, sinó que els cercles immediats hi estan implicats (familias, companys de treball)

-La força i la potencia de les xarxes socials en les lluites. Amb la vaga de fam s’ha aconseguit visualitzar la potencia de les xarxes socials en els conflictes laborals. Sobretot les dues primeres setmanes, on si que va fer efecte el bloqueig mediàtic, la xarxa (Twitter i Facebook) va aconseguir fer arribar la lluita a moltes persones que la van projectar cap als mass media (El periodico, BTV, TV3, La Vanguardia, 20minutos, Ara, El Pais, Catalunya Radio, Vilaweb…)

-Aconseguir que la vaga general i la campanya electoral hagin servit per potenciar la lluita i no per amagar-la. Un dels riscos més importants que existien és que dos moments de molta agitació social com són la Vaga General del 14N i les eleccions del 25N acabessin tapant la lluita concreta de la vaga de fam. En comptes d’això, no sabem si de forma intuïtiva o per bona estratègia s’ha sabut aprofitar aquests dos moments per situar la vaga de fam a primer pla, personatges polítics que aquests dies estaven amb una agenda molt plena han vingut o s’han vist obligats a venir a la central de Marques de Campo Sagrado (Herrera, David Fernandez, Tarda, Gallego, Alvarez, Cayo Lara, Forcades, Colau, Sabino Cuadra, Cañamero,…)
El moment de la Vaga General va servir per generar un punt de trobada, no només de mobilització social sinó també de discurs, amb les persones més representatives a nivell de l’esquerra actual (Etxezarreta, Oliveres,…) que no se senten vinculades amb els sindicats majoritaris.

-Posar el tema de les baixes mèdiques a l’agenda política. La vaga de fam ha servit per identificar un enemic clau dins del genèric de la reforma laboral, els acomiadaments per baixes mèdiques, aquest fet facilita visualitzar la reivindicació i la fa comprensible per gran part de la societat.

-La vinculació amb d’altres lluites. El compromís que han mostrat els vaguistes durant aquests dies és una jugada solidaria d’anada i tornada. La foto diària, solidaritzant-se contra les bales de goma, els docents en lluita, Cafè amb Llet, la PAH, son llaços que serviran per una futura lluita.

Una ultima reflexió, fins al moment ningú no havia empleat un mètode de lluita com el que vosaltres heu realitzat, per això era molt difícil controlar els temps, la dificultat de trencar el silenci mediàtic, els possibles relleus, l’impacte d’una mesura tant dràstica al si dels moviments, valorar si és una victòria o no… Tot aquesta experiència ara si que la teniu i possiblement és una de les victòries més importants alhora de plantejar una futura estratègia de cara al conflicte que vindrà.
Això és només un punt i seguit.

Los médicos obligan a abandonar a uno de los huelguistas de Telefónica

Tras 18 días de ayuno Josep Bel sufre un fuerte dolor abdominal y será trasladado al hospital


Los médicos han obligado esta mañana a uno de los cinco trabajadores de Telefónica que llevan 18 días en huelga de hambre a abandonar la protesta por el deterioro de su salud. Se trata de Josep Bel, del Comité de Empresa de la compañía en Barcelona y sindicalista de COBAS, que sufre un fuerte dolor abdominal, según han explicado sus compañeros. Esta misma mañana será trasladado a un hospital de la ciudad donde le visitará un cirujano, han asegurado.
Según las mismas fuentes, los médicos que han visitado a Bel atribuyen el dolor que sufre al ayuno, que le ha llevado a perder nueve kilos de peso. Los cinco huelguistas se están alimentando únicamente con suero por vía oral.
Los empleados de Telefónica protestan por el despido del trabajador Marcos Armenteros y contra una legislación, la que se resulta de las dos últimas reformas laborales, que permite despedir a un empleado si acumula un 20% del tiempo de los últimos cuatro meses en bajas médicas. Armenteros, que tiene una hernia discal, fue despedido en 2011 en aplicación de la reforma laboral del gobierno socialista de José Luis Rodríguez Zapatero. Llevó a Telefónica a los tribunales y estos sentenciaron que el despido fue nulo, por lo que fue readmitido. La empresa recurrió de nuevo y un nuevo fallo declaró el despido improcedente, por lo que se quedó de nuevo en la calle.
Con la protesta, que se realiza en el local del sindicato Cobas, mayoritario entre los trabajadores de Barcelona, el afectado y sus compañeros quieren denunciar el caso y también el hecho de que la legislación pueda despedir por bajas médicas.

11.29.2012

MANIFEST DE L’HOSPITAL DE SANT PAU EN DEFENSA DE LA SANITAT

Tots/es sabem que a Catalunya estem patint retallades socials, econòmiques i laborals i que cada cop més afecten als serveis bàsics de la ciutadania. En l’àmbit públic de la salut afecten a la seva qualitat i a la prestació de serveis.
A l’Hospital de Sant Pau des de l’abril del 2011 es concreta en:


• Tancament de 84
llits: Urgències saturades, altes precipitades, reingressos i allargament de les llistes d’espera.

• Retallada en farmàcia hospitalària: els pacients han de venir més sovint a recollir medicació especial

• Retallada en pròtesis i catèters, tancament de les consultes externes 11 dies laborables/any

• Reducció de l’activitat a Radioteràpia, Radiologia, Medicina Nuclear Hemodinàmica

• Tancament de quiròfans a la tarda, amb una reducció d’intervencions programades de 713 intervencions anuals (3 sessions quirúrgiques diàries)
Aquestes retallades no només afecten el dret a la salut de les persones, si no també als drets laborals dels treballadors/es.Els treballadors/es de l’Hospital de Sant Pau han patit retallades salarials i de drets laborals des de juny del 2010, com:
  • Retirada del fons social, del complement del menjador laboral triplicant el preu,l’ajut d’escola bressol.
  • L’anulació del complement de salari en cas de baixa per malaltia i la paga de Nadal. La vulneració de tots aquests drets, recollits en conveni, suposen una agressió als treballadors/res.
El darrer atac és l’acomiadament de 4 companys amb una vinculació a l’Hospital de entre 2 i 6 anys i que segons la llei tenien contracte fix. Per tot això, la majoria del Comitè d’Empresa de l’Hospital de Sant Pau ha iniciat un tancament indefinit per la defensa d’una sanitat pública, de qualitat i sense discriminació entre les persones, que inclou tant les retallades al dret a la salut, com les retallades en drets laborals als treballadors/es.
Hem pogut comprovar, en aquests últims anys de lluita, que la unió de tota la ciutadania és imprescindible per aconseguir un objectiu comú, en aquest cas, una sanitat pública, digne, de qualitat i universal.

Comitè d’Empresa de l’Hospital de Sant Pau.

Flashmob Vaga de fam a Telefónica (27.11.2012)

11.28.2012

Fotos

FlashMob ahir a Rnd St Pere


Hambre de justicia…

Cuando alguien te agrede tienes varias opciones: Contraatacar. Confiar en la justicia. Ignorar, comprender o perdonar. Visibilizar la injusticia.
Cuando la justicia te ignora, perdonar es imposible y no puedes o no quieres agredir a tu verdugo, puedes optar por la drástica autolesión: torturarte para que el mundo sepa de tu caso, transformar el dolor elegido en símbolo del dolor impuesto.
Ardiendo a lo bonzo, como algunos tibetanos contra la ocupación inmisericorde china o Mohamed Bouazizi, el primer mártir de las protestas árabes en Túnez.

Matándote de hambre como Roberto López Chávez en Cuba. Utilizando la huelga de hambre para acercarte más o menos a la muerte y reclamar así la atención política y mediática, como Sean McKenna en Irlanda, Patricia Troncoso en Chile, Mahatma Gandhi en India o Amadeu Casellas y De Juana Chaos en España.

No existe la sociedad. Existen los individuos“, afirmó Margaret Thatcher en 1987. Y llegaron los recortes sociales y el desguace y las privatizaciones de lo público en Inglaterra. Aquí todo es más rupestre, menos conceptual: la culpa es de la crisis, del gobierno anterior, de Madrid (dicen en Barcelona) o de Bruselas y Berlín (aseguran en Madrid).
Laurentino, Alberto, Carlos y Marcos han estado 23 días en huelga de hambre colectiva. “Marcos no es importante, su caso sí; hoy es él, pero con estas leyes mañana puede ser cualquiera”. Protestan contra el despido de Marcos al amparo de la reforma laboral que permitió a Telefónica rescindir su contrato por acumular un 20% del tiempo durante cuatro meses en bajas médicas.

No eres rentable“, le explicaron. Por tener una hernia discal y ser incapaz de producir durante ocho horas frente a un ordenador. Por sufrir una enfermedad crónica. Porque el mercado manda, tú obedeces y, si no produces, a la calle con todas las de la ley, concretamente con el artículo 52 letra D del Estatuto de los trabajadores.

Seis personas empezaron la huelga de hambre colectiva. Anoche, 27 de noviembre, abandonaron los cuatro que resistían. Sus voluntades deseaban proseguir pero sus cuerpos estaban cerca de lugares de donde no se vuelve sin secuelas y amigos, familiares y médicos recomendaron parar. La readmisión de Marcos sigue pendiente, pero algunos partidos políticos, sindicatos y movimientos sociales pretenden mediar en el caso.
Mientras tanto, Telefónica no responde las llamadas relacionadas con este caso.
Desde 1996 la plantilla directa se ha recortado de 75.000 a 23.000 personas aproximadamente. Empresas subcontratadas y autónomos rellenaron los huecos con mano de obra más barata y condiciones laborales más precarias.
Durante el primer trimestre de 2012 sus beneficios netos fueron de 748 millones de euros.
En julio de este año pretendía renovar el contrato de Iñaki Urdangarín por 1,5 millones de euros al año, más de 1,2 millones en dietas y un colchón de 4,5 millones en caso de despido.
Por hambre yo entiendo esa falta espantosa de todo el ser, ese vacío atenazador, esa aspiración no tanto a la utópica plenitud como a la simple realidad: allí donde no hay nada, imploro que exista algo“, escribía Amélie Nothomb en ‘Biografía del hambre’. Laurentino, Alberto, Carlos y Marcos lo saben bien. Y me temo que no son los únicos…

Julio Anguita a los Trabajadores de Telefonica

Los trabajadores de Telefónica abandonan la huelga de hambre


BARCELONA // Tras 23 días sin comer, los  cuatro trabajadores de Telefónica en huelga de hambre decidieron ayer seguir el consejo de los médicos y abandonar el ayuno. La protesta que se inició para pedir la readmisión de Marcos Andrés Armenteros, despedido de forma improcedente tras bajas médicas justificadas, ya obligó la semana pasada a dejar la huelga a uno de los cinco huelguistas, Josep Bel, que tuvo que ser ingresado. Los trabajadores han constatado que, si bien Marcos no ha sido readmitido, han conseguido triunfos: romper el silencio mediático, unir a su lucha laboral a los movimientos sociales e incomodar a una multinacional intocable.
Una multitud de organizaciones políticas, sindicales y cívicas se han comprometido a coger el testigo de los huelguistas, y “mediar, negociar y luchar” para que Marcos sea readmitido, para que ningún trabajador con bajas médicas justificadas sea despedido, y para que en los despidos improcedentes sea el trabajador, y no la empresa, quien pueda decidir volver al trabajo o irse a su casa con la indemnización.
Los médicos que les han atendido durante todos estos días habían expresado ya su preocupación por el deterioro de su estado de salud. “En estos momentos la situación es muy precaria. Han perdido entre 10 y 12 quilos de peso. Estamos en una situación de riesgo elevado en la que, de persistir la huelga, en los próximos días se presentarán elementos graves”, declaró ayer uno de los doctores.
Pero si durante estos 23 días no han tomado alimento sólido alguno, sí que han recibido innumerables muestras de apoyo. Todas ellas se han ido sumando y han convergido en el compromiso de implicarse para desbloquear la situación. Sindicatos como UGT, CCOO, IAC, CGT o COS; formaciones políticas como ICV-EUiA, CUP o ERC, y plataformas ciudadanas como la PAH, asociaciones de vecinos o la coordinadora laboral del 15-M han firmado el manifiesto en el que hacen suya la reivindicación de Marcos y sus compañeros.
Representantes de estas organizaciones comparecieron ayer conjuntamente en rueda de prensa, horas antes de que se decidiese terminar con la huelga. “Que uno se tenga que jugar la salud y la vida por algo tan elemental demuestra qué punto de barbarie ha alcanzado esta sociedad”, denunció Diosdado Toledano, de la Coordinadora de Trabajadores en Paro, y que hace unos años también protagonizó una huelga de hambre en la empresa automovilística SEAT.

Telefónica se niega a dialogar

Telefónica se ha negado a reunirse con los huelguistas para desbloquear la situación, alegando que el caso de Marcos quedó zanjado en los tribunales. “La actuación de Telefónica es propia de una empresa autoritaria, dictatorial. Una empresa que está ganando millones y millones de euros y a pesar de eso continua recortando las condiciones de trabajo, y que hace una política fuera de estado español absolutamente represiva y explotadora”, manifestó Luis Blanco, portavoz de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya).
Oriol Amorós, Vicesecretario General de Comunicación i Estrategia de Esquerra Republicana (ERC), calificó la reforma laboral a la que se acogió la multinacional para despedir a Marcos como “extremadamente agresiva con los derechos de los trabajadores y con las relaciones laborales en las empresas”. “Ha servido para que empresas como Telefónica, con miles de millones de beneficios, avancen hacia unas relaciones laborales mas propias de la esclavitud”, sentenció.
También el líder de ICV-EUiA, Joan Herrera, cargó duramente contra la reforma laboral. Mantuvo que “tendría que ser ilegal que un trabajador sea despedido por una baja médica”. Y fue un poco más allá: “Debería ser delito que una empresa con beneficios pueda despedir”.

Solidaridad en Madrid
Trabajadores de varias empresas de Madrid entraron ayer en la sede de recursos humanos de Telefónica en la capital española, donde, en un gesto simbólico, depositaron decenas de kilos de alimentos, toda la comida que los huelguistas no han podido ingerir durante su protesta. Está previsto que el presidente de la compañía, César Alierta, que, según publicó El País, cobró 8,6 millones de euros el año que despidieron a Marcos, acuda este jueves a la sede de la multinacional en Barcelona.
Han pedido una reunión con el alto directivo, aunque nada indica que esta vez la actitud de la compañía vaya a cambiar. Si la mediación que se ejerza para la readmisión de Marcos no surge efecto, han anunciado que retomarán la protesta. “Mis compañeros han hecho un gesto que debería impulsar a mucha gente a darnos cuenta de que cuando estamos juntos y arropamos al otro las cosas pueden hacerse”, expresó Marcos, a lo que añadía: “Hemos permitido una sociedad que le da más derechos al capital, a la posibilidad de un inversor o un accionista a hacer más dinero que a los derechos de las personas. La riqueza se crea con las manos. Y los que pueden acumular lo hacen por las personas que trabajan”.
Su compañero en la huelga, Laurentino González, destacó la importancia de tejer complicidades: “Las cúpulas de las grandes empresas son una pandilla de corruptos. Si esto nos sale bien, dentro de algún tiempo es posible que el pueblo les juzgue a ellos. Ellos son los que tienen que ser juzgados por el daño que le hacen al conjunto de la humanidad. Esas grandes fortunas son los responsables del hambre y la miseria en el mundo”.

Una marea azul por Marcos

Cientos de personas toman la calle por la readmisión del trabajador de Telefónica que lleva 23 días en huelga de hambre

 Los concentrados, ayer en el cruce 
del paseo de Gràcia con la plaza de Catalunya. / CARLES RIBAS
Con camisetas azules y las caras escondidas bajo un saco de tela, varios cientos de personas cortaron ayer el centro de Barcelona para mostrar su apoyo a Marcos Armentero, el empleado de Telefónica que fue despedido por acumular bajas médicas —padece una hernia discal— y no resultar “rentable”, según su carta de despido.
Armentero, que se encuentra en huelga de hambre desde el 5 de noviembre, ha contado también con el apoyo de sindicatos y partidos políticos como CC OO, UGT, ICV o ERC, que han firmado un manifiesto exigiendo su readmisión y la de todos los empleados despedidos por bajas médicas justificadas.
Al grito de “Sí se puede”, los manifestantes han caminado en fila india hasta la sede histórica de Telefónica, en la plaza de Catalunya, donde han permanecido inmóviles, en hileras de 10, durante más de un cuarto de hora.

11.27.2012

Roda de premsa

Vídeo emes per TV3 avui al mig dia:

http://www.324.cat/video/4355350/Suport-de-sindicats-i-partits-desquerres-a-la-vaga-de-fam-a-Telefonica

ESTA DIRECCIÓN DAÑA A NUESTRA EMPRESA. HUELGA DE HAMBRE. PUNTO Y SEGUIDO.

-->
Llevamos 23 días en huelga de hambre.

En la mañana de hoy, 27 de noviembre, ha habido una rueda de prensa, a la que han asistido todas las formaciones de izquierda de los parlamentos catalán y español, prácticamente todos los sindicatos, y numerosas entidades sociales. También hubo buena presencia de medios audiovisuales.

Todos los presentes se han comprometido a realizar una mediación con la dirección de Telefónica, para que Marcos vuelva a trabajar en la empresa.
Asimismo, se comprometen a luchar por cambiar la ley, para que:
  • Ningún trabajador o trabajadora sea despedido por bajas médicas justificadas.
  • Ante un despido improcedente sea el trabajador o trabajadora quien tenga la potestad de optar por la readmisión o por la baja con indemnización.

Todos los presentes en la rueda de prensa, el equipo médico que nos ha atendido y, para colmo, todos los compañeros y compañeras que nos rodean y han hecho posible que aguantáramos tanto, nos piden que paremos la huelga de hambre.

Es el momento del balance.

Hemos conseguido:
  • Romper el silencio mediático que impone una gran multinacional sobre los medios de comunicación, y el nombre de Marcos ha llegado al conjunto de la sociedad.
  • Una unión entre movimientos sociales y luchas laborales, abriendo una vía para un futuro “15M” dentro del mundo laboral.
  • Demostrar que desde pequeñas organizaciones se puede afrontar una reivindicación, empleando formas nuevas de lucha.
  • Impulsar nuestra lucha con la convocatoria de Huelga General del 14N y las elecciones del 25N. Convocatorias estas que habrían bastado para eclipsar cualquier otra reivindicación realizada con los métodos tradicionales.
  • Poner en jaque a una gran empresa, centrándonos en aspectos de esta que no estén estrictamente ligados a la producción.
  • Demostrar la fuerza de las redes sociales y la proyección de estas sobre los medios de difusión.
  • Poner en las agendas política y social el tema de las bajas médicas y los despidos improcedentes.
  • La vinculación con otras luchas, y la imbricación con las redes sociales, creando unos vínculos que permanecerán, y que garantizarán que un posible relanzamiento de la confrontación no partirá, como ahora, desde cero.

A día de hoy, no hemos conseguido la readmisión de Marcos.

Valorado todo, hemos decidido acogernos a la propuesta de mediación que ha tomado forma esta mañana. Una mediación que emplaza a Telefónica a solucionar el conflicto laboral creado por el despido de Marcos. Con la esperanza depositada en esta mediación, dejamos la huelga de hambre que hemos mantenido durante 23 días.

Quede claro que, si en un período razonable de tiempo, no se logra la readmisión de Marcos, no nos quedará más remedio que volver a la lucha, reforzados ahora por todas las complicidades tejidas durante estas semanas.

Gracias inmensas a todas y todos los que nos habéis transmitido vuestra solidaridad, nos habéis cuidado, nos habéis dado ánimos, habéis estado con nosotros.

Barcelona, 27 de noviembre de 2012



Sí Soy Rentable — co.bas — EC — Plataforma Marcos-Readmisión

Os pedimos que visitéis y difundáis estas direcciones:

FACEBOOK: Huelga de Hambre en Telefónica

TWITTER: @HHTelefonica



Haceos amigos de la página de FACEBOOK e invitad a vuestros contactos a que también lo hagan. Haceos seguidores en TWITTER para que podáis estar informados en tiempo real y acceder al blog para dejar vuestras opiniones.

UGT y CC.OO se comprometen a interceder por los huelguistas de Telefónica ante la empresa

  • Sindicatos, movimientos sociales y partidos de izquierda respaldan las reivindicaciones y se ofrecen a tomar el testigo de los trabajadores en huelga de hambre
  • Superadas las tres semanas sin comer, los médicos alertan sobre el riesgo que corre la salud de los huelguistas y les aconsejan poner fin a la protesta
Los cuatros trabajadores de Telefónica en huelga de hambre, en su día 23, apoyados por sindicatos, movimientos sociales y partidos de izquierda.

Los cuatros huelguistas de Telefónica, esta tarde, en el acto de apoyo de sindicatos, movimientos sociales y partidos de izquierda.
En la tercera semana de huelga de hambre de cuatro trabajadores de Telefónica de Barcelona, cuando los médicos advierten ya del serio riesgo que para su salud supondría prolongarla, los sindicatos UGT y CC.OO se han comprometido esta tarde a interceder ante la empresa para que escuche las reivindicaciones de los huelguistas y éstos puedan volver a comer y emprender otras formas de lucha.
Respaldados por otras organizaciones sindicales, así como por diversos movimientos sociales y por algunos partidos de la izquierda catalana (Iniciativa-Els Verds, Esquerda Unida, ERC, CUP y el PSC, aunque su representante optó por no salir en la foto), los representantes de UGT y CC.OO han apoyado un manifiesto en el que exigen a Telefónica –y, por extensión, a todas las empresas- que readmita a los trabajadores despedidos tras bajas por enfermedades justificadas, como le sucedió a Marcos Armenteros, el origen de esta protesta y uno de los cuatro hombres que mantienen la huelga de hambre desde hace 23 días.
El documento, que denuncia la vulneración del artículo 9.3 de la Constitución por parte de Telefónica –aplicación de una ley con carácter retroactivo-, así como los efectos perversos de la reforma laboral, también solicita que, en los casos de despido improcedente, sea el trabajador quien decida si opta por la indemnización o por la readmisión.
“Es hora de que recojamos el testigo y exijamos a Telefónica una reunión urgente para reconducir este caso”, ha dicho el representante de UGT, Camil Ros. Los sindicatos persiguen que esa reunión se pueda producir este jueves, día en que Luis Miguel Gilpérez, presidente de Telefónica España, tiene previsto visitar la sede de la compañía en Barcelona.
"Qué paradoja que el derecho a la salud tenga que ser defendido con una acción que pone en riesgo la salud de las personas que la llevan a cabo, pero así estamos. Tenemos que rebelarnos ante este estado de las cosas", ha apuntado el representante del Front Cívic de Catalunya, Víctor Ríos.
Superadas las tres semanas de huelga de hambre, preocupa sobremanera el estado físico de los trabajadores, que se hayan una “situación muy precaria y de riesgo elevado para su salud”, según ha informado Josep Maria Sans, uno de los cinco médicos que voluntariamente vigila el estado de los huelguistas.
El equipo médico estima que, por razones de salud, Marcos y sus compañeros deberían abandonar ya la huelga de hambre. Todos han perdido entre 10 y 12 kilos de media. Y empiezan a tener problemas de cetonuria (acetona) y de acidez. “Ya están consumiendo su propio cuerpo”, explican los galenos de manera gráfica.  
“Nosotros nos vemos aún con fuerza para seguir porque esto está funcionando”, ha señalado Carlos Ballena, uno de los huelguistas que, no obstante, reconocen su extrema debilidad física. “Aunque sea una desgracia tener que llegar a esto para que la gente entienda que es ilógico que a uno lo despidan porque está enfermo”, ha añadido. "Entre todos hemos permitido una sociedad que da más derechos al capital que a las personas", ha abundado Marcos Armenteros. "Tenemos que pensar qué tipo de sociedad queremos construir y poner a las personas, excluidas hoy por las leyes, en el centro", ha concluido.
Los representantes de los partidos políticos, por su parte, se han comprometido a mantener a los trabajadores al corriente de todas las iniciativas que al respecto de este caso se están llevando a cabo en el Parlamento Europeo y en el Congreso. “Esta lucha visualiza la injusticia de la ley. Necesitamos unidad transversal para derrotar leyes indecentes”, ha señalado el líder de Iniciativa, Joan Herrera.


http://www.eldiario.es/diarisolidaritat/UGT-CCOO-comprometen-huelguistas-Telefonica_6_73552658.html

Fotos del dia 23



Més de 100 organitzacions adherides

En suport a la vaga de fam de treballadors de Telefònica adherides
 
Des del dilluns 5 de novembre, cinc treballadors de Telefònica estan en vaga de fam per la readmissió d’un d’ells, acomiadat en ser considerat “no rentable” per tenir baixes mèdiques justificades.
Després de més de tres setmanes en vaga de fam la salut d’aquest companys està greument afectada. Un d’ells ja hagut d’abandonar la vaga per decisió mèdica.
L’acomiadament va ser sentenciat, primer nul i, després, improcedent. Aquest improcedent permetia a Telefònica acomiadar el treballador amb una indemnització o bé readmetre’l. Telefònica va optar per l’acomiadament.
Així estan les lleis: una persona que ha estat declarada innocent pot ser acomiadada. Amb la vergonyosa circumstància, a més, que la pròpia sentència declara que Telefònica ha pretès aplicar una llei amb caràcter 

retroactiu, vulnerant així l’art. 9.3. de la Constitució.
La llei, que empara i obliga a tots els ciutadans i ciutadanes, no traspassa el mur de las empreses.
És en una situació de crisi aguda quan les injustícies es tornen més insuportables (acomiadaments, desnonaments, estafes bancàries…) i quan es manifesta en tota la seva cruesa el poder abusiu de les grans empreses.
Per això, les organitzacions signants ens comprometem, en la mesura de les nostres possibilitats, a la mediació, la negociació, la lluita per aconseguir els canvis legislatius necessaris perquè:
 
1º) Telefònica readmeti als acomiadats per baixes per malaltia justificades, com és el cas d’en Marcos.
2º) Cap treballador ni treballadora amb baixes mèdiques justificades pugui ser acomiadat/da.
3º) En el cas d’un acomiadament improcedent, que sigui el treballador o treballadora qui tingui la facultat d’optar entre la indemnització i la readmissió.

23 dies en Vaga de Fam roda de premsa

Acción Madrid entrega alimentos a RRHH

11.26.2012

Pintades



Solidaridad con el despedido de Telefónica y la Huelga de Hambre


20 días de huelga de hambre de trabajadores de Telefónica-Movistar, 24-1...

La Huelga de Hambre de Telefónica en 1ª persona

A la meva illa de cases

Hi passo cada dia per davant, quan vaig a buscar el Nil a l'escola bressol. Està a la meva mateixa illa de cases. És l'edifici sindical de Telefonica. Quan passo per davant, afluixo una mica el pas. Com si calgués recórrer aquells vint metres de façana amb cura, amb consciència, procurant ser-hi del tot. No sóc especialment mística (o no ho sóc gens), però sí que crec en ser als llocs amb l'esperit que toca ser-hi. Amb la consciència, amb cos i ànima, si voleu.

Hi ha un comptador. Primer 3, 4, 7... 12, 13... i avui el número serà 19. Avui farà 19 dies que cinc treballadors de Telefonica van començar una vaga de fam per demanar la readmissió del seu company Marcos, que va ser acomiadat, en virtut del que permet la reforma laboral, per baixa mèdica. Per no ser rendible per a l'empresa.

19 dies. No em puc imaginar el que és un dia sense menjar. No em puc imaginar el que són tres dies sense menjar. Aquestes cinc persones estan posant en risc la seva salut, estan donant el seu cos, per una causa justa. Perquè han arribat al final de la reclamació, de la mobilització, de les accions legals contra l'empresa, perquè han arribat al final de la lògica. I quan la injustícia és tan gran, quan han topat amb el cap del carrer, perquè el que s'està confrontant és si donem més valor a les persones o als diners, s'han posat en vaga de fam. Una acció tan valenta em desperta sensacions molt fondes que no sé explicar gaire. Pot ser que tingui a veure amb la condició tan primària que té el simple acte de menjar, i el no-menjar és tan simple, tan radical i essencial, que m'arriba directament a l'ànima.

A vegades penso en entrar. Parlar-los. Dir-los que endavant. Que molts ànims. Que tenen raó. Que són molt valents. Que gràcies per fer seva una lluita que és per tothom. I quan penso això se'm fa un nus a la gola. Sé que no podria dir-los res. Una abraçada, en tot cas, potser. Mai ho faig, simplement passo per allà, penso en ells, empasso saliva, i tiro endavant, una mica trasbalsada.

Quan torno cap a casa, ja a punt d'arribar, i ara acompanyada del meu fill, m'entristeix pensar que hi ha persones, que dirigeixen una empresa, i que prenen decisions, i a les que fa 19 dies que els rellisca tot això. Crec que no pot ser que siguin humans i que no sentin com se'ls remouen coses per dins quan senten que hi ha cinc persones en vaga de fam per reclamar una readmissió. Jo, que sóc una persona bastant normal, visc tot aquest trasbals només de pensar-hi. Reclamo que les persones amb poder haurien de sentir alguna cosa.

Perquè formen part de la societat, viuen entre nosaltres i porten els seus nens a les escoles i compren als supermercats. Perquè respiren el mateix aire i viuen al mateix país i voten a les mateixes eleccions. Potser és només que no viuen a la meva illa de cases.

22è dia de Vaga de Fam a Telefònica


11.25.2012

Acció a Granollers davant botiga Movistar


¿Qué esconde Movistar -Telefónica- tras el despido d Marcos Andrés? Hª d...

La dignitat i la por

Estimades i estimats,
avui fa dinou dies que uns companys, treballadors de TELEFÒNICA, es troben en vaga de fam. Fa uns mesos la companyia va acomiadar a dos dels seus treballadors per trobar-se de baixa mèdica justificada. Ho va fer gràcies a la penúltima reforma laboral de l'estat, que va signar el PSOE i que permet acomiadar per causes objectives a treballadors que passin de la mitjana de dies de baixa de l'empresa. Acomiadar per estar malalt. Però és que, a més, un dels treballadors, en Marcos, ha guanyat els dos judicis contra la TELEFÒNICA. I el resultat ha sigut el mateix: acomiadat.
Podríem pensar que és poca cosa, dos treballadors acomiadats, amb la que està caient, a més indemnitzats...I resulta que per pensar així, per anar escoltant com plou a poc a poc, com ens anem mullant amb reformes i lleis sense aparent importància, resulta que així ens trobem els treballadors d'avui en dia, amb els pixats al ventre. Perquè ens pensàvem que plovia quan realment s'estaven pixant a sobre. Fantàstic.
Ahir, a l'acció contra les retallades a ensenyament que vam fer a Tarragona ( a sota està el vídeo), un membre de l'assemblea va dir que, si algun mestre tenia por de sortir a un vídeo on volem explicar les retallades que està patint l'ensenyament, es podia posar una caputxa o posar d'esquenes o fer alguna cosa per no distingir-los...
I és que així estem que, per denunciar la brutal pallissa que la classe treballadora està patint, amb la supressió de drets i serveis pagats per tothom, encara ens hem d'amagar no sigui que vinguin a per nosaltres! I diuen que estem a democràcia, mala democràcia deu ser quan t'has d'amagar per dir el que està passant.
La fotografia dels quatre companys que resten en vaga de fam ( desitjo una ràpida millora al companys que ho va deixar ahir per alt risc)  és un cop a la por. A cara descoberta, amb la mirada afilada per la gana i el pes dels dies, amb la ràbia dels que resisteixen a la ignomínia i ostracisme que TELEFÒNICA els vol mantenir, amb l'esperit dels que no es cansen de lluitar perquè es saben que no estan sols. Així imagino que s’han posat avui la samarreta de color groc que exigeix que s'aturi l'estafa a l'ensenyament públic.
 
Carlos, Marcos, Alberto i Laurentino
Sense corporativismes absurds, amb el gest del seu cos, amb la presència com a bandera ens estan fent entendre que això no és una lluita contra un acomiadament, sols. És una lluita que més val que comencem a col·lectivitzar i ampliar abans que ens ho acabin de prendre tot. Ja no val dir allò de avui han sigut, demà seran....no perquè, avui han sigut en Marcos i la Mari Cruz, però és que ahir i abans d'ahir van ser milers i milers de treballadores que van ser expulsats dels seus llocs de treball, o precaritzats. Milions de treballadors públics que hem perdut el 25% poder adquisitiu, centenars de milers de persones atrapades en les estafes bancàries.
 
Aquesta vaga de fam ens crida que no estem sols, que som milions i el món no és seu, com deia el Jose Agustín.
 
Moltes gràcies companys per recordar-nos-ho, moltes gràcies per posar-vos avui la samarreta llimona, la vida són colors i falta menys perquè tothom vegi que l'emperador va nu.
Una abraçada ben calorosa d'un que fa de mestre.

David Fernández vota a Gràcia acompanyat d'un vaguista de fam de Telefónica

El candidat de la CUP, David Fernàndez, ha participat aquest matí en una acció de suport als vaguistes de fam de Telefónica que ha aplegat una vintena de treballadors davant del CEIP Josep Maria Jujol de Gràcia, on Fernández ha exercit el seu dret a vot i s'hi ha quedat com a apoderat. Fernández ha votat acompanyat, al mateix col·legi, d'un dels vaguistes de fam de Telefónica, que també ha votat al mateix col·legi.





http://www.vilaweb.cat/noticia/4058497/20121125/david-fernandez-vota-gracia-acompanyat-vaguista-fam-telefonica.html

21è dia de Vaga de Fam a Telefònica

11.24.2012

#HuelgaHambreTelefonica

COMUNICADO DE PRENSA 20 DÍAS EN HUELGA DE HAMBRE EN TELEFÓNICA



Cuatro trabajadores de Telefónica continúan en huelga de hambre desde hace ya 20 días por la readmisión de uno de ellos, injustamente despedido. Un quinto trabajador, Josep Bel que hubo de abandonar la huelga de hambre por consejo médico, se encuentra recuperándose lentamente en su casa tras pasar por la clínica Quirón adonde fue conducido en ambulancia. La voluntad de lucha de los huelguistas se mantiene firme pese al lento deterioro de sus condiciones físicas. El soporte de la plantilla de telefónica y de un vasto entorno social no hace sino crecer, ayer recibieron la visita de compañeros de autobuses de Barcelona y de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca con los que están preparando acciones conjuntas. Por su parte la empresa permanece cerrada a cualquier negociación y aparentemente insensible a la presión social y al descrédito que se está ganando.
Hoy Queremos destacar:
Los Huelguistas de Hambre de Telefónica van a votar
Pese a su deteriorada salud tras 20 días sin comer, los 4 trabajadores de telefónica de Barcelona que permanecen en huelga de hambre, quieren ejercer su derecho al voto ; lo van a hacer acompañados de una comitiva solidaria que además de cuidar su salud , difundirá por el camino su justa lucha. Os informamos a continuación de los lugares de votación y la hora aproximada en que los huelguistas acudirán a votar por si queréis cubrir la noticia:
Carlos Ballena
Colégio 641 Centro Cívico Cocheras Borrel 
Viladomat 2    10:00 h.
Alberto Diez 
Colégio 167 CEIP Josep Maria Jujol     
Riera Sant Miquel 39-45  11:00 h.
Laurentino Gonzalez           

Colégio 535 Casal Bac de Roda  

Bac de Roda 190        12:00 h.

Marcha de Antorchas convocada desde el edificio de Telefónica de Avda. Puerta del Angel para el martes 27 a las 6 de la tarde
También os enviamos adjunta la foto de la jornada y rogamos la máxima difusión
Plataforma Marcos-Readmissió
Contacto Prensa:
Enrique Mosquera - 660620669.
Para más información:
FACEBOOK: Huelga de Hambre en Telefónica
TWITTER: @HHTelefonica

Roda de premsa

Dimarts 27 de novembre, a les 11h  els vaguistes convoquen una roda de pressa a la sala del Comitè d'empresa, a la central de Paral·lel. C/ Marques de Campo Sagrado 22

Concentració a la central de Paral·lel

Dilluns 26 de novembre de les 15h a les 16.30h (després dels trons de matí) fem una crida a aplegar-nos davant la central de Paral·lel, C/ Marques de Campo Sagrado 22, per donar ànims als vaguistes, per cridar l'atenció d'aquesta protesta que tant esta constant que surti als grans mitjans de "comunicació " i per després més tard a les 18.00h fer una gran assemblea.

Processó d'acompanyament cap a les urnes



Diumenge 25 de novembre, dia de les eleccions al parlament de Catalunya, els vaguistes aniran a votar, cadascun al seu col·legi corresponent, acompanyants d'una comitiva.





Carlos Ballena
Col·legi 641 Centre Cívic Cotxeres Borrell 
Viladomat 2    10:00 h.
Alberto Diez 
Col·legi 167 CEIP Josep Maria Jujol     
Riera Sant Miquel 39-45  11:00 h.
Laurentino Gonzalez           
 
Col·legi535 Casal Bac de Roda  
Bac de Roda 190        12:00 h.

Carta de Marcos a los directivos de Movistar - Telefónica


Carta de Marcos a los directivos de Movistar - Telefónica from Huelga de Hambre Telelefónica on Vimeo.

Projecció del documental Transmissions. Memòries de Lluís Sala

Projecció del documental Transmissions. Memòries de Lluís Sala, on es repassen les vicissituds d'un combatent republicà que va participar a la Batalla de l'Ebre, des de la seua incorporació a files fins a l'exili francès, de la mà del seu nét, Jordi Algué Sala.


Dissabte 24 de novembre
17.30h C/ Marques de Campo Sagrado 22, Metro Paral·lel i Poble Sec

11.23.2012

Zé Fuga, rap del Poble Sec

Dissabte 24 de novembre
19h C/ Marques de Campo Sagrado 22,
Metro Paral·lel i Poble Sec








Tarda de música solidaria i més amb:  

Zé Fuga     Cantant de rap Colòmbia establert al Poble Sec des de fa anys,  gaudirem dels seus millors temes amb lletres de contingut politicosocial i reivindicatiu molt potents, acompanyades de bases musicals excepcionals.

FLASH MOB DE SUPORT A LA VAGA DE FAM TELEFÓNICA-MOVISTAR





FlashMob 2.6 
Dimarts 27 de Novembre a les 17:00h.
Plaça Catalunya (ens trobarem davant de la botiga Movistar)
Fem una crida solidaria a tota la gent i als col.lectius en lluita de Barcelona a participar en el FlashMob i així sol.lidaritzar-se amb la vaga de fam que estan fent
els treballadors de Telefònica/Movistar.

Ens posarem en formació silenciosa durant 20 minuts a Plaça Catalunya (tallant el transit del carrer Fontanella)
A les primeres files es col.locarà la gent amb el tradicional Kit FlashMob i després es podran col.locar la resta de persones que podran portar les seves pròpies pancartes reivindicatives.
La setmana passada vam ser 400 i aquesta hem de ser 1000!!!
És recomanable portar una samarreta de màniga llarga blanca tèrmica sota la samarreta de “Sí, Soy Rentable”
(la gent que no pugui comprar el Kit FlashMob també podrà participar).
També és important portar un xiulet o qualsevol instrument per fer soroll. S’ha acabat el silenci!!!
Salut i lluita!

Concentració a Granollers en suport dels vaguistes de Telefonica


 
Divendres 23 de novembre

18:00h



Concentració a Granollers en suport als vaguistes de Telefònica


Granollers, carrer Joan Prim 2  Ofincia MoviStar




Concentración en Solidaridad de los compañeros en huelga de hambre de Telefonica

Tarragona:
Concentración en Solidaridad de los compañeros en huelga de hambre de Telefonica
El viernes 23 de noviembre 14:30h en Telefónica de Prat de la Riba 32

Concentració botiga Movistar de Mollet

L'Assemblea Popular de Mollet ha convocat una concentració el proper  divendres 23 a les 19 hores davant l'oficina de Movistar-Telefònica a  l'Avinguda Jaume I, 53 de Mollet en solidaritat amb els treballadors  de Telefònica en vaga de fam

Marxa de torxes


DIMARTS 27 de novembre a les 18
a Portal de l’Angel. Edifici Telefònica-Movistar. Barcelona

CAP ACOMIADAMENT PER BAIXA MÈDICA
ACOMIADAMENT IMPROCEDENT = READMISSIÓ
LA LLUITA CONTINUA!

Xerrada Col·lectius en lluita

Dijous 29 de novembre, 17:30h a la central de Paral·lel, C/ Marques de Campo Sagrado 22, xerrada amb col·lectius en lluita: Iaioflautes, PAH, Sanitat, TMB i més.

Els desnonaments d'avui, van ser acomiadaments ahir

Fem ressò de la convocatòria de  l'assemblea de Sant Martí per parar desnonament:
Divendres 30 de novembre 11h a la Rambla Guipúscoa cantonada Cantàbria